Sådan kommer du godt ind i rollen som forælder

Er du førstegangsforælder, er det kun logisk, at du ikke føler dig fuldkommen hjemme i alt, der følger med rollen som forælder. Der er en masse ting, som mange førstegangsforældre undrer sig over, og som de finder det svært at følge med ift. Det kan være, at nogle simple råd vil hjælpe dig lidt på vej.

Tag initiativ

Noget, mange forældre garanteret kan nikke genkendende til, er, at det kan være utroligt svært at skulle styre sine børns sociale liv, når man kun har været vant til at styre sig eget. Du har vænnet dig til, at de valg omkring socialisering og venskaber, du har truffet, kun har haft konsekvenser for dit eget vedkommende, men pludselig er det et andet menneskes relationer, du står for at så frøene til.

Går dit barn p.t. i børnehave, er det oplagt at spørge forældrene til de børn, som du får at vide, at dit børn leger særligt godt med, om de er interesserede i at lave en aftale i børnenes fritid. Hvis de undrer sig over, hvorfor du spørger netop dem, har du nemlig en begrundelse, der også roser deres barn.

Det kan også være børn, du og dit barn møde andre steder, såsom i foreninger i Greve – hvis du bor der. Du kan læse foreningsnyt for Greve og andre byer her. Dermed kan du blive klogere på, hvilke foreninger det vil være relevant at engagere sig i.

Vælg fritidsaktiviteter

I begyndelsen kan du også blive nødt at vælge på dit barns vegne, hvilke fritidsaktiviteter de skal gå til. Det er dog sjældent en så seriøs beslutning, som det kan føles som, for dit barn kan altid sige fra senere hen. Men svømning kan for eksempel gøres i Greve Svømmehal og er et populært valg, fordi det fremmer børns motorik og er en hyggelig aktivitet.

Skriv et svar