På jagt efter en ny bolig? Sådan får du råd til indskuddet

Hvis du er på jagt efter en bolig at leje, så har du formegentlig allerede bemærket indskuddet – måske har du endda funderet over, hvorfor indskuddet ofte er så højt et beløb.

 

Indskuddet er en kombination af flere ting såsom depositum, forudbetalt leje og første leje. Så hvordan får man lige råd til at dække indskuddet til den perfekte lejlighed? Det kan du blive klogere på lige her!

 

Lån penge til indskuddet

Har du fundet drømmelejligheden, men er indskuddet alt for højt til, at du kan betale det? Hvis du vil undgå, at din drømmelejlighed forsvinder lige for øjnene af dig, så kan du vælge at låne penge til indskuddet.

 

Der foreligger flere lånemuligheder. Du kan enten tage et indskudslån eller vælge et af de billige lån. Hvilken type lån du vælger, ligger dig naturligvis frit for.

 

Inden du låner, skal du vide dette

At låne penge til indskud er noget, du skal overveje nøje, førend du gør det. Det kan være risikofyldt at låne penge samt fristende at låne endnu mere til småting i fremtiden. Sørg derfor at tænke dig godt om, inden du tager et lån.

 

Du kan også se på, om du har nogle andre alternativer end at optage et lån til indskuddet. Det kan eksempelvis være, at nogle fra din familie vil hjælpe dig med at dække indskuddet, at du kan lave en afdragsordning med udlejer, eller at der er en anden lejlighed til rådighed med et lavere indskud.

 

Hvis du alligevel beslutter dig for at låne til at dække lejlighedens indskud, så husk gerne på følgende:

 

  • Lån aldrig mere, end hvad du er i stand til at betale tilbage igen.
  • Tag altid et kig på de forskellige låns ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. Det giver dig en klar idé om, hvilket lån der er mest fordelagtigt for dig.

 

Meld dig ind i en boligforening

Hvis du på ingen måde har plads i dit budget til at dække indskuddet i de lejligheder, du støder på, så kan du med fordel melde dig ind i en boligforening. Der findes boligforeninger i mange byer, så det er værd at undersøge, hvorvidt der ligger en eller flere i dit nærområde. Hos boligforeningerne er indskuddet ofte lavere, og der er derfor større chance for, at du finder en lejlighed med et indskud, du har råd til.

Skriv et svar