Sådan klæder du dit barn praktisk og moderigtigt

Det er trendy at klæde sit barn i det samme moderigtige tøj, som de voksne går rundt i. Måske synes du også, det er hyggeligt, når dig og den lille matcher jeres outfits. Dog er det vigtigt at tænke over, der kan være nogle ulemper ved at klæde børn i tøj med køb nu og betal senere, der for eksempel strammer ind nogle steder eller lignende. Prioriter i stedet at klæde dit barn praktisk på – og husk, at det også kan gøres moderigtigt.

Vælg tøj der sidder fast, men ikke er for stramt

For stramt tøj kan ødelægge blodcirkulationen i kroppen på dit barn. Men omvendt kan for løst tøj ikke sidde ordentligt fast, når barnet drøner rundt og giver den gas på legepladsen. Derfor kan tøj, som er lavet til børn, være et godt sted at starte. Der er heldigvis også lavet rigtig meget fint børnetøj, der også tager hensyn til det kræsne øje, når det kommer til mode og beklædning. Tjek eventuelt udvalget af det smarte brand Molo, som laver tøj til både drenge og piger i alle størrelser.

Når du vælger tøj til dit barn, så husk:

  • Det eneste, der betyder noget for barnet, er, at det kan lege.
  • Børn lærer af at lege i mudder og sand – lad dem blive beskidte.

Vælg tøj der er let at få rent

Det er helt sikkert, at dit barn ikke tænker over, hvad for noget tøj, det har på, når det tumler på legepladsen i vuggestuen eller børnehaven. Derfor vil du takke dig selv, hvis du vælger tøj, som er let at vaske.

Du kan med fordel vælge tøj, som er spraglet. På den måde er pletter mindre synlige. En anden god idé til mindre børn er en savlesmæk. Så skal du ikke tænke på, om dit barn går rundt med en fugtig bluse eller bodystocking.