På Bornholm er det et dejligt ø-paradis

Bornholm er et dejligt ø-paradis, der byder på ekstra mange solskinstimer, unik og smuk natur, og spændende kultur og historie. På Bornholm finder du alt fra borgruinen Hammershus til de gamle rundkirker. Gå en tur i Ekkodalen eller besøg Bolcheriet i Svaneke. Med bornholmerfærgen kan du nyde alle disse oplevelser her og nu. Tag familien med og oplev denne lille perle af Danmark. På Bornholm er der noget for enhver. Christiansø er en lille øgruppe med to beboede øer, Christiansø og Frederiksø. Øerne er anlagt i 1684 og fungerer som et historisk sted, hvor du kan se fortidens fæstningsmure og kanontårne. I dag er Christiansø og Frederiksø en del af Danmarks naturparker. På Christiansø finder du skole, læge, købmand og gæstgiveri. Øen er især populær blandt solsejlere og cyklister. Bornholm er et pragtfuldt sted at holde ferie. Her kan du opleve alt lige fra det historiske til det aktive. På Bornholm får du en uforglemmelig ferieoplevelse.

På Bornholm kan du opleve Ekkodalen

På Bornholm kan du opleve Ekkodalen som er den længste sprækkedal på Bornholm. Den kan følges fra kysten nær Gudhjem til øens midte (ca. 12 km). Sprækkedalene er opstået for ca. 1400 mill. år siden som revner i grundfjeldet af granit. Nogle er få meter, andre over 100 m brede. De retlinede sprækkedale har næsten alle retningen, Nordøst-Sydvest. I sprækkedalene findes oftest en ret uberørt natur. Derudover kan du også opleve Hammerhus på Bornholm. Hammerhus er en borgruin på Bornholm, der ligger på toppen af Ekkodalen. Borgen er sandsynligvis opført af kirkemagten i Danmark (ærkebiskoppen i Lund) i samarbejde med Valdemar Sejr i begyndelsen af 1200-tallet som afsæt for de danske korstoge. Igennem historien har flere hære og historiske personligheder gæstet borgen. Der er masser af oplevelser for hele familien på Bornholm. Tag en weekend afsted og oplev de mange flotte attraktioner.

Skriv et svar