Vælg det rigtige hegn til haven

Du kan vælge mellem en masse forskellige typer hegn til din have. Du kan få alt fra hegn i træ eller lamel til hegn i polyrattan, pvc eller glas. Det individuelt, hvilken type hegn, der passer bedst til din have. Det afhænger helt af din personlige præference, men også af hvad hegnet skal bruges til og hvor meget vedligeholdelsesarbejde du ønsker at lægge i det.

 

Frit udsyn med et glashegn

Et glashegn kan være den rigtige løsning for dig, hvis du ønsker et hegn, som giver dig læ for vinden, men hvor du stadig gerne vil kunne se ud i resten af haven. Med et glashegn får du nemlig frit udsyn og samtidig læ for vind og vejr. Glashegn er særligt velegnede til høje altaner eller terrasser.

 

Klassisk og stilrent lamelhegn

Et lamelhegn er til dig, som ønsker et simpelt, stilrent og klassisk hegn, som både afskærmer for blæst og som kan males efter behov.

 

Et lamelhegn er et hegn, som passer til stort set alle haver, uanset om du har et nyt eller ældre hus.

 

De fleste lamelhegn er fremstillet af trykimprægneret træ, som betyder, at du kan male det i lige præcis den farve, du ønsker. Derudover har trykimprægneringen den effekt, at hegnet er beskyttet mod svampe og insekter.

 

Lav et levende hegn med et rionet

Du kan også vælge et rionet til haven. Et rionet kaldes også ofte for et armeringsnet. Tidligere var denne type hegn næsten kun anvendt som forstrækning af byggeprojekter, men er i dag blevet et moderne hegn at bruge i private haver også.

 

Hegnet har et utal af anvendelsesmuligheder og kan både bruges til dekorative og funktionelle formål. Med et rionet kan du fx lave et “levende hegn”, som planter og blomster kan vokse op af.

 

Sørg for at vælge et galvaniseret rionet, så du undgår rust.

Skriv et svar