HEPA filter – gavner hele din hverdag

Med et HEPA filter er du altid sikret den mest effektive luftrensning. Der er ikke kun tale om, at du kun passer på dit eget helbred, men du beskytter også dine kollegaer, kunder og din familie, hvis du vælger at investere i et HEPA filter. Dette kan enten være i forbindelse med køb af en ny støvsuger, hvor HEPA filteret er integreret eller installation af et HEPA filter i dit ventilationsanlæg.

Ligegyldigt hvor du vælger at integrere et HEPA filter i din hverdag, så er det en investering i ren, sund luft til dig selv og alle omkring dig.

Værd at vide

HEPA står for High Efficiency Particulate Air og er et ventilationsfilter, som opfanger de helt små partikler i luften ned til en størrelse på 0,3 mikrometer. 0,3 mikrometer svarer til at for hver 10.000 partikel, så vil kun 3 partikler komme igennem filteret.

Det lyder vildt, men det er rigtigt nok.

Så lider du eller et familiemedlem af allergi, skal dine kollegaer have et ekstra rent og sundt miljø at begå sig i, eller vil du bare sikre den reneste luft omkring dig – så er det et HEPA filter du skal vælge.

Har jeg ikke tabt din interesse endnu? Godt – for nu kommer nogle af de væsentligste fordele for et HEPA filter.

  • I en støvsuger skal HEPA filteret kun udskiftes hvert 3. år.
  • Til industri eller erhverv anbefales det, at HEPA filteret udskiftes hver 9.-12. måned.
  • HEPA filteret har en effektivitet helt op til 99,97 %.

Grunden til, at HEPA filteret skal udskiftes og ikke kan rengøres, er, at partiklerne ikke kun bliver fanget i overfladen af filteret, men inde i selve mediet, og dette kan ikke rengøres godt nok til, at det vil være lige så effektivt efterfølgende.

For at udnytte filterets fulde potentiale anbefales det, at du benytter det i samspil med et patron- eller kuvertfilter foran HEPA filteret. Og hvis du vil slippe for ekstra luftgener og usunde gasarter kan du bruge filteret i samspil med et kulfilter. Dette er ikke kun for at opfange de større partikler, men det er også med til at forlænge HEPA filterets levetid.

HEPA filteret bliver produceret i enten thermoplast eller metal, og for at sikre filterets effektivitet bliver det fremstillet i kliniske rene rum og lukkes efterfølgende hermetisk til.

Hvis du er blevet inspireret til at investere i ren, sund luft til dine kollegaer og din familie, så find den nærmeste leverandør og hør om dine muligheder.

Skriv et svar