Gør maskinstationens lastbiler rene med en højtryksrenser

Har du en maskinstation, så er det nærmest et must at have en højtryksrenser til at skylle dem rene med. For hvis ikke du har en vaskehal i nærheden, der tilbyder vask af tunge erhvervskøretøjer, så er der ikke så meget at gøre, når du står med en teleskoplæsser eller lastbil sølet til i skidt fra landets veje og byggepladsen, du arbejder på nu og her. Med højtryksrensere kan du slå en masse skidt væk.

Slå skidtet væk med en højtryksrenser

En højtryksrenser sørger for, at vandet bliver sprøjtet ud med masse af kraft. Derved kan du fjerne skidt, vandslangens svage stråle har svært ved at komme til livs. Højtryksrensere kan hente det vand, de bruger, fra gængse vandslanger og skyde det ud i en tynd, men stærk stråle. Spørgsmålet er så, hvordan du vælger den rette højtryksrenser. For der er en del forskelle, hvad fx arbejdstryk gælder.

Ikke alle højtryksrensere har samme arbejdstryk

I den lave ende af spektret kan du fx finde modeller med et arbejdstryk på 90 bar, mens du ved visse andre modeller får et arbejdstryk på hele 120 bar. Effekten er selvfølgelig større ved de modeller, der har et større arbejdstryk. Præcist som ved en støvsuger kan du få forskellige mundstykker til en højtryksrenser. Visse modeller har opbevaringsrum til mundstykker, så du let kan holde styr på dem.

Kan du få de mundstykker, du skal bruge?

Apropos mundstykker er det værd at se på, hvilke du kan få til en given højtryksrenser. Hvis du skal spule ting i højden – og det kan du fx komme ud for ved rengøring af køretøjer til erhverv – så gør du klogt i at få et vinkelmundstykke med forlænger. Til bilvask kan du også bruge en bilvaskebørste, så du kan fordele sæben ordentligt. Du kan faktisk let finde mundstykker til de fleste vaskeopgaver.

Skriv et svar