Gode råd til at vælge den rigtige bilforsikring

Hvis du skal have en bil, skal du også have en bilforsikring. En bilforsikring er dog ikke bare en bilforsikring, og der er en del ting at være opmærksom på – ligesom der er en del valg, du skal træffe for at finde den helt rigtige bilforsikring for dig. Det er nemlig forskelligt, hvor meget du er dækket ind, og så er der selvfølgelig det økonomiske aspekt.

Ansvarsforsikringen er lovpligtig

Når det kommer til din bilforsikring, kan du ikke bare vælge helt at lade være med at have en. Ansvarsforsikringen er nemlig lovpligtig, og den skal du altså have, hvis du kører bil. Ansvarsforsikringen er den forsikring, der dækker den skade, du gør på andres køretøjer eller genstande. Du er altså ikke selv dækket ind af denne forsikring.

Hvor meget vil du dækkes?

Hvis du ikke helt synes, at det er nok med en ansvarsforsikring, og også godt kunne tænke dig selv at være dækket ind af din forsikring, har du brug for at yderlige dækning. Det kan f.eks. være en kaskoforsikring, som er der, hvor du også selv begynder at være dækket ind.

Hvor stor en selvrisiko?

Selvrisikoen er den andel af en forsikringsskade, du selv betaler. Nogle steder vil du kunne få en billigere forsikring, hvis du vælger at gå med en høj selvrisiko – men det betyder jo selvfølgelig også bare, at det bliver dyrere for dig, hvis uheldet er ude. Her må du overveje, hvad du synes, der giver mest mening for dig.

Hvor hurtigt kan du blive elitebilist?

Langt de fleste forsikringer har også en slags rangstige, du kan bevæge dig opad, jo længere tid du har været skadefri. Som regel er toppen af stigen titlen som ”elitebilist”, og det kommer tit med nogle økonomiske fordele. Du kan altså også vælge at undersøge, hvor du hurtigst bliver elitebilist.

Skriv et svar