Hvilke fælge til bilen skal du vælge?

Står du og skal have nye fælge til bilen, og er du i tvivl om hvilken slags, du skal vælge? Så vil vi her forsøge at gøre dig lidt klogere, så du bliver bedre rustet til at træffe det valg, der passer bedst til dig.

Alufælge eller stålfælge?

Du kan som udgangspunkt vælge mellem to typer fælge: stålfælge og alufælge. Hvis du både har sommer- og vinterdæk, kan du vælge forskellige fælge til dine dæk. Du kan fx vælge stålfælge til dine vinterdæk og alufælge til dine sommerdæk. Stålfælge er nemlig mere modstandsdygtige over for ridser og skader end alufælge. De er desuden også en anelse tungere end alufælge, hvilket øger vejgrebet, som kan være meget nyttigt i vinterhalvåret.

Om sommeren kan du så vælge at have alufælge på, som typisk er noget flottere end stålfælge. Og på grund af alufælgenes lavere vægt, opnår du desuden også en bedre brændstoføkonomi, end du gør med stålfælge. Mange oplever også, at køreegenskaberne forbedres pga. den lavere vægt, som alufælge har.

Du kan også vælge at have de samme fælge på både dine vinter- og sommerdæk, hvis dine fælge passer til begge dæk. Hvis du vælger at køre med alufælge hele året, skal du dog være opmærksom på at sne, snavs og salt kan være hårdt for dem. Hvis du gerne vil holde dine alufælge flotte, anbefales det derfor at skifte dem om vinteren.

Undersøg fælgenes tekniske specifikationer

Uanset om du vælger alufælge eller stålfælge, er det vigtigt at du altid vælger fælge, som passer til dine dæk og er godkendt i Danmark. Undersøg derfor altid de tekniske specifikationer på fælgene, så du er helt sikker på, at de passer til lige præcis din bil. Er du i tvivl, så spørg forhandleren. Det er i sidst ende dit ansvar, at dine fælge er, som de skal være.

Skriv et svar