Guide til vandreture i Danmark

Elsker du at hoppe i vandrestøvlerne og begive dig ud på et eventyr til fods? Mange rejser til udlandet for at vandre naturskønne steder. Men man behøver faktisk ikke rejse langt væk for at opleve en vandreferie. Her er en guide til fede vandreture i Danmark, som du kan prøve denne sommer.

Vandreture i naturen eller i byen

Den helt klassiske form for vandretur er at finde et naturskønt område at gå i. Dem har vi heldigvis masser af i Danmark, hvis bare man ved, hvor man skal lede. Hvis du er vandreentusiast, har du nok allerede gået de fleste vandreruter i nærheden af dig. I det tilfælde kan du med fordel undersøge nogle spændende ruter lidt længere væk – måske på en af de mange danske øer. Et eksempel kunne være Camino de Fanø, hvor man går hele Fanø rundt. Her kan man også opleve vadehavet, det bedste visit fanø har at tilbyde, hvor man også kan finde lækre østers. Du kan også finde gode vandreruter i de danske skove og bakkede landskaber, eller du kan finde ruter, der går langs kysten. Mulighederne er mange!

En anden mindre traditionel form for vandretur er inde i storbyen. Oplev København eller Aarhus til fods og gå forbi de mange forskellige seværdigheder og historiske bygninger. Denne form for vandretur lader dig suge den danske kultur og historie til dig, så hvis du gerne vil røre dig, imens du oplever storbyen, er det perfekt!

Gode tips til turen

Når man skal ud at vandre i en eller flere dage, bør man som start lige have undersøgt, hvor langt du eller I kan holde til at gå på en dag, så oplevelsen ikke bliver ubehagelig. Sørg også gerne for at pakke det nødvendige grej i en god vandrerygsæk, som ikke belaster din ryg unødvendigt. Så er du klar til turen!

Skriv et svar