3 ting du ikke vidste om Faxe

Faxe er en kommune på Sjælland. Faxe er kendt for at være hjemsted for Carlsberg-bryggeriet, men byen har meget mere at tilbyde. Mange kender kun byen af navn, men det er nok de færreste, der rent faktisk kender til byen. Denne artikel vil fortælle dig tre ting om Faxe, som du ikke vidste før nu.

1. Den første borg i Faxe blev bygget i 1135 og blev kaldt Fakse

Fakse blev opført i 1135, og byen blev løbende udviklet og udvidet frem til omkring 1660. Omkring 1660 blev en del af byen brændt ned. I dag kan man se ruinerne af Fakse. Det siges, at borgen blev opført af Valdemar 1. i 1135, som ville opføre en borg på et strategisk sted. Borgen blev senere videreudviklet af Valdemars søn, Knud 6.. Det er en populær opfattelse, at Fakse blev opført og opkaldt efter Knud 6., men det er der ikke noget, der tyder på. Fakse er derimod blevet opført af Valdemar 1., og borgen blev senere videreudviklet af Knud 6..

2. Carlsberg-bryggeriet åbnede i 1847 og har været en af byens vigtigste arbejdspladser lige siden

  1. C. Jacobsen åbnede sit bryggeri i Faxe i 1847, og det er i dag stadig en del af Carlsberg-koncernen. Bryggeriet var oprindeligt meget større end i dag, og bryggeriet stod for et stort antal af byens arbejdspladser. Siden 1990erne er bryggeriet blevet tilført en masse turisme, og mange turister kommer hvert år for at se bryggeriet. Bryggeriet har haft en stor effekt på byen, og mange af byens huse blev bygget efter, at bryggeriet blev åbnet.

3. Faxe Kalkbrud åbnede i 1916 og er stadig i drift. Kalkstenen fra kalkbruddet har været brugt til at bygge mange af byens bygninger, herunder rådhuset og kirken

Kalkbruddet blev åbnet i 1916, og det er stadig i drift. Kalkbruddet er en del af Danmarks Naturfredningsforening, og det er blevet en turistattraktion. Klik her for at læse mere om byen.

Skriv et svar