Hvorfor skal man være medlem af en a-kasse?

I artiklen her kigger vi nærmere på, hvorfor det er en god idé at tilmelde sig en a-kasse. Også selvom man måtte føle sig sikker i sit job.

Lad os starte med at erkende, at vi sagtens forstår, hvis du finder det fristende at undlade at tilmelde dig en a-kasse, hvis du har et rigtig godt job, som du føler dig sikker i.

I så fald kan det nemlig være meget frustrerende at bruge omkring 500 kroner hver måned på et medlemskab, som du muligvis ikke føler, du har brug for.

Med det sagt vil vi dog aldrig nogensinde anbefale nogen som helst voksne at undlade at indmelde sig i en a-kasse, og det skyldes, at intet er sikkert i denne verden. Se bare på Covid-19. Hvor mange havde set den komme?

Der var rigtig mange, der følte sig sikre i deres job, som blev arbejdsløse under pandemien, og når ingen ved, hvad i morgen bringer, er det altså bare rigtig, rigtig rart med et økonomisk sikkerhedsnet, hvis det uventede skulle ske.

Hvis du ikke er klar over det, er det et a-kasse-medlemskab, der er afgørende for retten til at få dagpenge i tilfælde af ledighed.

Bliver du ledig uden at være medlem af en a-kasse, er den eneste mulighed kontanthjælp, og denne ydelse er bare markant mere besværlig at få tildelt end dagpenge, som alle a-kasse-medlemmer har ret til, uanset hvordan privatøkonomien måtte se ud.

Få rådgivning af din a-kasse

Retten til dagpenge er dog ikke det eneste argument, der findes, i forhold til, hvorfor man altid bør tilmelde sig en a-kasse.

Et andet godt argument er, at en a-kasse tilbyder en masse nyttig rådgivning til sine medlemmer. Rådgivning, der kan hjælpe dig med at forløse dine karrieremål.

I tilfælde af ledighed vil du kunne få hjælp til at lande et nyt job, men du vil også kunne bruge a-kassens rådgivning, mens du er i arbejde, hvis du har ambitioner om at stige i graderne.

Medlemsgoder

Mange a-kasser byder på en masse interessante medlemsgoder. En række eksempler herpå er rabatter til et utal af butikker, adgang til eksklusive feriehuse, fribilletter til sportsarrangementer samt billetter til spændende foredrag.

Skriv et svar