Er et benzinkort noget værd?

Overvejer du, om du skal have et benzinkort, men er i tvivl om, hvad det egentlig er, og om det kan betale sig? Så læs blot videre. Vi vil nemlig komme ind på, hvad et benzinkort helt konkret er, og om det er noget, der giver mening at have.

Hvad er et benzinkort?

Et benzinkort fungerer grundlæggende ligesom et almindeligt betalingskort som fx et Visa eller Mastercard, dog med den forskel, at det kun kan bruges til at fylde brændstof på din bil.

Der findes et væld af forskellige benzinkort da næsten alle tankstationer har hvert deres. Skal du tanke hos OK skal du derfor have et OK-benzinkort, mens du skal have et Shell-benzinkort, hvis du tanker hos Shell og så fremdeles. Nogle tankstationer tilbyder desuden flere forskellige typer benzinkort.

Kan det betale sig at bruge benzinkort?

Det er forskelligt fra tankstation til tankstation, hvad du får ud af at have et benzinkort. Hos nogle tankstationer optjener man bonuspoint når man tanker og får tilbud på mad og drikke, mens man hos andre er forsikret ved fejltankning eller får gratis kaffe efter et bestemt antal tankninger.

Fælles for stort set alle tankstationer er dog, at du med et benzinkort får en lille smule rabat pr. liter diesel eller benzin, du tanker.

De fleste benzinkort er desuden gratis, hvorfor det i de fleste tilfælde godt kan betale sig at bruge – også selvom rabatten på det brændstof man tanker, ikke er særlig stor.

Fordele ved et benzinkort

Den største fordel ved at have et eller flere benzinkort er, måske lidt overraskende, ikke de penge man sparer ved at tanke. Det er derimod det overblik over ens budget, som man får, ved at have én samlet regning på brændstof månedligt. Mange benzinkort kan desuden bruges i udlandet, så man kan holde styr på sit forbrug, selvom man er på ferie.

Skriv et svar