Find de gode muligheder med en a-kasse oversigt

Står du som nyuddannet uden job, nyledig eller generelt som arbejdsløs er du ifølge grundloven i Danmark sikret retten til hjælp til forsørgelse for at have muligheden for at betale dine regninger og tage vare på dit liv. Du har mulighed for tag over hovedet og du ikke skal gå fra hus og hjem i tilfælde af arbejdsløshed.

Vær godt stillet, når det bliver svært

Intet er mere bedrøveligt og frihedsbegrænsende end at stå uden grundlag for at kunne forsørge sig selv eller sine nærmeste. Du har med en arbejdsløshedskasse retten til dagpenge, sparring og rådgivning og vil have medlemsfordele og goder, der kan være en hjælp på vej.

Gennem en a-kasse kan du sikre dig både økonomisk, men også hvis du kommer i uoverensstemmelse eller føler en direkte udnyttelse af din arbejdskraft af en arbejdsgiver. En a-kasse er som oftest bundet op med en fagforening, som støtter op om din ret på arbejdsmarkedet. Du er væsentlig bedre stillet med hjælp og udbetaling fra en a-kasse, end hvis du skal søge om kontanthjælp, hvor satserne er meget lave og reglerne meget stramme.

Få overblik over udvalget med en a-kasse oversigt

Du kan med en a-kasse oversigt få dig et overblik over hvilken a-kasse, der vil være et godt valg for dig. Der er forskel på kontingent og ydelser, alt efter hvilken situation man står i. Med en a-kasse oversigt kan du tage kontakt med hver enkelt a-kasse, som kan give dig råd og vejledning i den forbindelse. På Internettet kan du opsøge en masse informationer om a-kasser og du kan søge hjælp i de omkring 22 a-kasser, der er til rådighed her i Danmark.

Fordele ved brug af en a-kasse

Alt efter hvilken jobretning du er i eller på vej hen i, finder du forskellige muligheder for at møde ligesindede på kurser, workshops eller andre kontakter gennem a-kassen og fagforeningen. Det kan give dig motivation og kontakterne til at komme i job igen. Som selvstændig kan du også tilmelde dig en a-kasse og gøre brug af af mulighederne. Som medlem kan du sikre dig for fremtiden, hvis du igen bliver ledig og sikre dig i din alderdom med efterløn.

Skriv et svar