Skriveredskaber du ikke kan undvære på kontoret

På ethvert kontor er det vigtigt med ordentlige skriveredskaber. Det kan være i forbindelse med, at du skal underskrive dokumenter, lave skitser, skrive i din kalender og så videre. Selvom mange ting i dag skrives digitalt, er det alligevel de færreste, der kan gå en dag igennem uden at skrive noget med en eller anden form for skriveredskab.

En god kuglepen

En kuglepen er vigtig for alle professioner at have. Der findes kuglepenne i mange forskellige kvaliteter. Der er de helt dyre kuglepenne, der er praktiske at have med sig i hverdagen. Der er selvfølgelig også de dyrere varianter, som kan være oplagte, når du skal underskrive vigtige dokumenter, eller når du skal ud hos en vigtig kunde eller lignende.

Mange kan tænke at kuglepenne er ens, men faktum er bare, at mange gennem årene får sig en favoritvariant. Det kan tage noget tid at finde den, så det kan være en god idé at prøve forskellige kuglepenne, indtil du finder den kuglepen, der føles god at skrive med for dig.

Blyanter

Mange vil kunne klare sig med en kuglepen, og det er ikke alle, der har brug for en blyant. En blyant er nærmest et must-have at have, hvis du arbejder med noget kreativt, hvor det er en nødvendighed at kunne lave skitser. Der findes blyanter i forskellige tykkelser. De fleste vil kunne klare sig med en HB2 eller en HB3. De er blødere og mere behagelige at skrive med en hårde blyanter som for eksempel H2 eller H3.

Markere

Markere er essentielle at have, hvis du læser mange dokumenter og har brug for at skulle markere noget. Det kan være, at du som skolelærer skal rette opgaver, og har brug for at markere nogle ting. Markere fås i mange forskellige farver. Du kan bruge farverne til at inddele ting i kategorier.

Gode råd til køb af skriveredskaber og kontorartikler

Skriveredskaber og kontorartikler kan købes mange forskellige steder. Der er selvfølgelig den klassiske boghandel eller supermarkeder. Der er også mange kontorforsyninger, hvor du kan bestille dine kontorartikler online til en billig pris. Før du foretager din bestilling kan du med fordel lave en søgning online efter kontorartikler for at se udvalget hos de forskellige kontorforsyninger. Ved at sammenligne priser kan der være gode penge at spare – og det er jo noget, som vi alle gerne vil. Når du sammenligner priserne er det også altid en god idé at se, hvor meget fragten koster, og hvor meget du skal bestille for for at få fri fragt.

Skriv et svar