Plænegræs er ikke ens

Ikke alle græsplæner er skabt lige. Hver græsplæne kan have et unikt formål, selvom man måske ikke altid tænker på, hvor forskellige græsplæner er. For eksempel vil græsplænen for en virksomhed inde i byen ikke være den samme type, som den der skal bruges for en virksomhed ude på landet. Her vil kravene til udseendet, holdbarheden og plejen af græsplænen være vidt forskellige.

Specielt valget af dit plænegræsfrø har en stor effekt på resultatet. Det er derfor vigtigt, at virksomheder har fokus på den rette plænegræsblanding, alt efter hvilket formål græsplænen skal tjene. Det samme gælder for udseendet og hvor slidstærk plænen bør være. Hvis du skal bruge en pæn græsplæne til udendørsarealerne for en virksomhed, skal dit fokus måske være mere imod udseendet end hvor slidstærk plænen skal være.

De rigtige plænegræsfrø til den rette plæne

Før du vælger dine plænegræsfrø, bør du overveje tre ting:

  • Hvad skal græsplænen bruges til?
  • Hvordan skal græsplænen se ud?
  • Hvor meget skal plænen plejes?

Start med at spørge dine kunder – hvad skal græsplænen bruges til ved virksomheden? Skal den fungere som en lille grøn oase, hvor medarbejderne kan slappe af og nyde stilheden eller skal den bruges til virksomhedens rundboldturneringer? Derfor skal græsplænen holdbarhed også tilpasse sig, hvad den skal bruges til. Derefter kan man jo overveje, om det skal være en almindelig og pæn græsplæne, eller den skal være naturlig med vilde blomster og andet planteliv. Biodiversitet er specielt meget op i tiden, hvor vi mister flere og flere af vores dyre- og plantearter. Det kan derfor være en god idé at vælge en vild græsplæne over den traditionelle græsplæne.

Til sidst skal virksomheden overveje, hvor meget plænen skal plejes. Hvis græsplænen skal være den førnævnte almindelige, grønne og vedligeholdte græsplæne, skal der indgå en del pleje i processen.
Hvis vi snakker om den mere naturlige og vilde græsplæne, bør græsplænen næsten passe sig selv.

Men hvordan vælger virksomheden de rigtige plænegræsfrø?

Den nemmeste måde at vælge de rigtige plænegræsfrø er selvfølgelig at snakke med en professionel – og det er ikke uden grund! Der findes nemlig hundrede, hvis ikke tusindvis af forskellige plænegræsfrø og derfor er det også svært at vide, hvor man skal starte. Men hvis du allerede har en holdning til, hvordan din græsplæne skal bruges, se ud og hvor ofte dine kunder ønsker den passet og plejet.

Som et eksempel kan du benytte græsfrøsorten engrapgræs hos dine kunder. Denne sort er kendetegnet ved at være meget flot og slidstærk. Desuden har den høj vinterfasthed og er formidabel til at lukke huller fra muldvarpeskud. Hvis din virksomheds naturlige områder er præget af mange skyggefulde og fugtige områder, kan I bruge almindelige rapgræsfrø, som er mere egnet til disse slags områder.

Plænegræs er altså ikke bare plænegræs. Det handler specielt om hvilke behov din græsplæne skal opfylde. Uanset om det er brug, udseende eller plejning, bør det være overvejelser, som dine kunder allerede har foretaget sig.

Skriv et svar