Bliv bedre til at spare op

Har du også svært ved at spare op? Ender det altid med, at du på magisk vis får brugt alle de penge, som der stod på din lønseddel? Så er du ikke alene. 

For mange mennesker er det sværere end som så at spare op. Det kræver et vist mådehold, og så kræver det også, at man har et overblik. Hvis det er noget, som du har svært ved, er du havnet det rette sted. Læs meget mere her om hvordan du kan blive bedre til at spare op. 

Lav et budget

Dette første trin er uden tvivl det vigtigste og mest essentielle. Du skal i gang med at lave et budget. Det kan du gøre på mange måder. Du kan enten have dit budget i et regneark på computeren, eller du kan føre det i hånden i en notesbog. For mange vil det være klart det nemmeste at have budgettet på computeren. 

I dit budget skal du notere alle dine indtægter. På den måde ved du, hvor mange penge du har at gøre godt med. Efterfølgende skal du forsøge at holde styr på dine udgifter. Når måneden er slut skulle du helst ikke have brugt flere penge, end du fik til at starte med. 

I nogle tilfælde kan man komme ud i en meget uheldig situation, hvor du kan have brug for penge med det samme. Hvis du er havnet der, kan du overveje, om du skal tage et minilån. Du skal tænke grundigt over, om det er nødvendigt og fornuftigt, men i nogle situationer kan minilånet ende med at redde dig ud af en nødssituation. 

Opdel dit forbrug i bestemte kategorier

Når du skal danne dig et overblik over dit forbrug, kan det være rigtig nyttigt at inddele det i forskellige kategorier. Det kunne fx være kategorier som mad/indkøb, husleje, tøj osv. På den måde kan du hurtigt finde ud af, hvor du lægger dine penge. 

Mange af os har visse dyre vaner, som vi måske ikke er fuldt ud bevidste om. Når du lægger et budget og har inddelt forbruget under visse kategorier, vil det stå klart for dig, om der er nogle steder, hvor du bruger for mange penge. Det er her, du skal øve dig i at skære ned. 

Sæt penge til side hver måned

I stedet for at bruge alle dine penge hver måned, skal du lære, hvor du kan spare og på den måde sætte penge til side. Bruger du fx for mange penge på dyre sko? Så snart du stopper med det, kan du i stedet sætte pengene til side. Det kræver bare, at du er bevidst om, hvor du kan undvære. Kom i gang med at spare op allerede i dag!

Skriv et svar