Står du og skal købe ny cykel? Så læs med her

Det er ikke nogen hemmelighed, at danskerne elsker at cykle. Og vi cykler meget. Det er derfor for de fleste danskere ikke en særlig uvant situation at skulle investere i en ny jernhest. Men denne investering kommer oftest med mange spørgsmål og forvirringer, da cykelmarkedet er blevet ganske stort og til tider uoverskueligt. Forhåbentlig kan denne guide besvare de mest basale spørgsmål og få dig godt i gang med din cykelshopping.

Kend din størrelse

Når man skal købe en ny cykel, er det først og fremmest vigtigst at kende sin cykelstørrelse. Dette kan du nemt få målt ved din lokale cykelhandler uden det store hurlumhej. Men selvom man passer til en given cykelstørrelse, kan cyklen stadig op- og nedjusteres i håndtag og sæde, hvilket gør at de fleste cykler kan tilpasses til netop dig.

Damecyklen

En stor del af de cyklende kvinder bruger netop en damecykel, men det er ikke just så simpelt at finde en damecykel. Fordi damecyklen har nemlig et utal af underkategorier. Så hvis du har brug for at vide mere om de forskellige typer af damecykler, der kunne være fra mærker som Norden Cykler | Køb hos brotorvets cykler i Næstved. De har en ganske brugervenlig hjemmeside, hvor man kan danne en god forståelse for de forskellige typer forud for ens køb.

Herrecyklen

Modsat damecyklen findes også herrecyklen, der, trods sit navn, ikke kun henvender sig til mænd. Denne cykeltype dækker nemlig blandet andet iver både over citybikes og mountainbikes, der også er ganske populære blandt kvinder. Så bliv ikke forvirret af de kønsstereotypiske navne, da disse ikke gør sig gældende længere. Dog skal man lige være obs på at sæderne på dame- og herrecykler ofte har forskellige former, da disse stadig er indrettet efter køn. Cykelsæder er dog bestemt ikke endegyldige og kan nemt udskiftes.

Skriv et svar