Drømmer du om at blive boligejer?

Nogle folk har det fint med at bo til leje fra vugge til grav. Andre vil gerne bo i deres eget. Det kan måske have noget at gøre, at det er rart at have sine penge i fast ejendom, også på et boligmarked med til tider drastiske og uforudsigelige prissving. Men for mange er det at eje sit eget bare et mål, de har sat sig, fordi der er en vis status i at have fast ejendom. Overvejer du at købe fast ejendom?

Kniber det med at spare sammen til fast ejendom?

I dag er der ikke mange, der kan købe fast ejendom kontant. Har du en partner, og har I begge gode jobs med høje lønninger, kan I måske formå at lægge penge til side til en fin ejerlejlighed eller et lille parcelhus i provinsen over en årrække. Men for nogle kniber det med at udvise selvdisciplinen til at spare op i årevis. Man skal jo lige ud og se verden et par gange om året. En ny bil ønsker man også.

Har du alternativer til at låne penge?

Måske har du overvejet at tage et lån for at kunne realisere din drøm om at blive boligejer inden for den nærmeste fremtid? Har du det, så tænk dig godt om, før du stifter gæld. Overvej alternativer til lån – fx at stille dig tilfreds med en andelsbolig, du typisk kan få for færre penge end en ejerlejlighed. At få sparet op til en andelsbolig uden for hovedstaden over et årti er for mange en realistisk drøm.

Opsat på at låne? Lån med omtanke

Er du opsat på at optage lån for at få råd til et parcelhus, et rækkehus eller en ejerlejlighed, så husk altid at låne med omtanke. Du skal aldrig låne mere, end du er sikker på, du kan betale tilbage. Det er ikke godt nok, at du tror, boligen vil stige i værdi. Du skal vide, at du uanset hvad kan betale lånet tilbage, før du takker ja til ét. Hvad er værd at have for øje, hvis du nu ønsker at sammenligne lån?

Sammenlign lån på ÅOP

Vil du sammenligne lån på en side som https://www.mybanker.dk/skift-bank/boliglaan-tilbud/, så kig altid på ÅOP, der står for årlige omkostninger i procent og viser, hvor dyrt et lån faktisk er. Det er nemt at blive snydt ved at se på renter eller omkostninger forbundet med stiftelse af lånet alene.

Skriv et svar