Lad erfarne kræfter klare rekrutteringen

Det kan være en stor opgave for virksomheder at finde og vælge den rigtige medarbejder. Langt fra alle arbejdspladser har en dedikeret human research (HR) afdeling, hvilket kan betyde, at ledere og mellemledere pålægges en ekstra arbejdsbyrde under arbejdet med at rekruttere en ny medarbejder. Hvis der ovenikøbet skal ansættes flere i en omgang, så kan det hurtigt blive en meget tidskrævende opgave. Her kan mange virksomheder med fordel vælge at hyre et professionelt rekrutteringsbureau til at varetage opgaven.

Tid er penge

Ovenstående er et udtryk der stadig er særdeles aktuelt. Ved at spare en eller flere medarbejderes tid, så virker udgiften til et bruge et bureau ofte mere overkommelig. Det kan ovenikøbet være muligt at finde rekrutteringsbureau, som specialiserer sig netop i den type medarbejder, som virksomheden efterlyser. En grund til at betale for professionel rådgivning under hele ansættelsesprocessen er jo netop, at de eksterne konsulenter er specialister i at finde den rette kandidat. De har stor erfaring med opsætning af stillingsopslag, gennemlæsning af de sikkert mange ansøgninger og CVer, samt afholdelse af jobsamtaler. Måske ligger de allerede inde med en oversigt over mulige kandidater med den rigtige erfaring og det rette branchekendskab. Det kan både være i Danmark og i udlandet. Nogle danske bureauer kan også bruges til at finde internationale medarbejdere.

Virksomheden kan opnå flere fordele

Ud over at spare tid, besvær og ikke mindst penge, så kan arbejdspladsen også se det som en mulighed for at blive klogere på sin egen virksomhedskultur. Hvordan opfatter udefrakommende rådgivere den pågældende arbejdsgivers forhold til de ansatte? Er der valgt den rette arbejdsbeskrivelse? Kan der eventuelt vælges en medarbejder med en anden erfaringsprofil og kompetencer? Forhåbentlig kan virksomheden opbygge et tillidsfuldt samarbejde med det valgte rekrutteringsbureau. Et samarbejde der fremover kan hjælpe med udvide medarbejderstaben med de rette personer, som vil trives og bidrage til firmaets løbende udvikling.

Skriv et svar