Lokalområdet er vigtigt for din virksomhed

Agter du at blive selvstændig erhvervsdrivende, hænger din succes oftest sammen med din evne til at tiltrække kunder. Vil du drive webshop, kan dine kunder befinde sig i hele Danmark, ja, måske endda uden for Danmarks grænser. Men hvis du for eksempel ønsker at åbne en fysisk forretning, starte som selvstændig håndværker eller på anden måde er tilknyttet en mere specifik geografisk placering, så få du brug for at hente dine kunder inden for en mindre radius.

Lær din målgruppe at kende

Hvis din virksomhed er placeret på din hjemegn, er der en god chance for at du i forvejen kender området og har et netværk af familie, venner, bekendte og tidligere kolleger. Dette er en klar fordel. Men er du ny i området og skal til at skabe kontakter, kræver det en større indsats i begyndelsen. Start med at lære dit nye lokalområde at kende, for eksempel ved at orientere dig i lokale medier såsom lokalavisen (hvis du vil se et eksempel fra Sjælland, så læs mere her). Det kan også anbefales at involvere sig i borgerforeninger, sportsklubber og lignende. Ved at deltage i diverse sociale aktiviteter kommer du til at møde et bredt udvalg af lokale mennesker, oftest inden for uformelle rammer. Som en bonus får du ikke kun adgang til potentielle kunder, men også fremtidige samarbejdspartnere eller ansatte.

Vær annoncør og sponsor

Du skulle jo gerne have mange kunder, og da du ikke kan bruge hele din fritid på at møde dem alle sammen personligt, bliver det nødvendigt for dig at annoncere for din virksomhed. Du når direkte ud til din målgruppe ved at sætte en annonce i den lokale onsdagsavis, der omdeles gratis og også findes på nettet. Det giver også en masse lokal goodwill, hvis du sponsorerer et lokalt sportshold, hjælper til ved byfesten og donerer penge til indsamlinger, der støtter et lokalt formål.

Skriv et svar