Sådan kan du spare på elregningen i dit hjem

Elregningen er blevet et hedt diskussionsemne og noget, som ofte vækker frustration og bekymringer. Måske er du allerede begyndt at spare, fordi du ikke vil lade de høje udgifter gå dig mere på, men her er et par ideer til, hvordan du kan reducere elregningen og spare på energien.

Kig mod grønne energikilder

Den grønne strøm kigger på os med fremtidens store øjne, og de sidste mange måneder har været et tydeligt tegn på, i hvilken ny retningen vi bør bevæge os på energiens store motorvej. Der er skal nye – og grønne – boller på suppen, og her er vi så heldige, at løsningerne allerede findes og er derude, til mulig afbenyttelse. Det kan være, at lige nu, endelig er blevet tiden til at få lavet et solcelleanlæg, så du kan blive mere uafhængig af de elpriser, som er steget så meget den sidste tid. Det vil være muligt at få skræddersyet en løsning, som passer lige nøjagtigt til dine behov, og der vil være hjælp og vejledning at hente, så det rette lander i din pose.

Sparetips

Mere generelle sparemodeller er også smarte at have med sig, fordi de helt små ting, i det store træk, også har en stor betydning, når det hele gøres op. Derfor kan intelligente elmålere være et rigtig godt redskab til at tjekke, hvor dit forbrug stikker af, og hvor du kan gøre betydningsfulde indspark, hvor du før ikke vidste, at der var et problem. For eksempel er der stor forskel på, om du sætter elektronikken på standby, eller om du får slukket det helt. Det kan være en rigtig god ide at huske at få slukket på alle stikkontakter, når du er færdig med det. Hvidevarer trækker meget, og her er der oftest mange penge at trække i land, hvis man får dem indstillet korrekt og brugt i billigere tidsrum.

Skriv et svar