Klar til et ambitiøst strikkeprojekt? Lav noget med cashmere

Cashmere – eller ”kashmir”, hvis vi tager den fordanskede version af ordet – er et materiale med en nærmest religiøs opbakning. Hvad silke var i fortiden… er silke vel stadig, men nu har cashmere også fået status af at være et luksuriøst materiale, der udstråler kvalitetsbevidsthed og en tyk tegnebog. Det sidste behøver ikke være sandt – i hvert fald ikke når du blot køber garnet og strikker tøjet selv.

Cashmere er et smudsafvisende materiale

Strik med cashmere garn, hvis du ønsker at stå med et stykke tøj, hvis overflade føles lækker. Nu er cashmere garn jo fremstillet af uld fra kashmirgeden, og som andre typer uld har cashmere også en smudsafvisende egenskab, der gør det attraktivt. Dermed ikke sagt at du aldrig behøver at vaske kashmir, for selvfølgelig gør du det. Men ikke alle urenheder, garnet rammes af, kræver maskinvask.

Cashmere garn er spækket med positive egenskaber

Ved siden af de nævnte egenskaber har cashmere en god evne til at holde på varmen, så det er ikke bare for den bløde teksturs skyld, at du bør overveje cashmere til dine strikkeprojekter. I øvrigt er cashmere et overraskende elastisk materiale, når man tager i betragtning, at det ikke er syntetisk. Listen over fortrin ved cashmere garn er derfor lang, og du kunne fx bruge det til din næste sweater.

Cashmere garn kan du få på forskellig form – se dine muligheder online.

Find strikkeopskrifter og strikkekits på nettet

Søger du inspiration til tøj, som du kan prøve at strikke med cashmere garn eller mere almindeligt uldgarn, er der flere steder på nettet, hvor du kan finde strikkeopskrifter og måske endda strikkekits, så du ikke skal til at på jagt efter de remedier, du skal bruge til jobbet. Har du fået så meget lid til dine evner med en strikkepind, at du tør bruge mere luksuriøse materialer, ja, så overvej cashmere.

Skriv et svar