At skabe en bæredygtig garderobe behøver hverken at være svært eller dyrt

Rigtig mange mennesker går med tanken om at have nogle lidt mere bæredygtige vaner i sin hverdag, men det kan måske føles lidt sværere rent faktisk at gøre det. Eksempelvis ens garderobe er et område, hvor det er muligt at tage nogle mere bæredygtige beslutninger – og faktisk behøver det hverken at være dyrere, sværere eller grimmere, end man lige tror, at tage grønne beslutninger i forhold til garderoben. Så se med herunder og find ud af, hvor simpelt det faktisk kan være.

Genbrugstøj er billigt og trendy

Hvis man drømmer om en garderobe, som er mere bæredygtig, og som altså belaster klimaet mindre, så er det helt oplagt at hoppe med på genbrugsbølgen. At købe brugt tøj er nemlig en meget klimavenlig måde at stable sin garderobe på benene på.

Det er desuden værd at nævne, at der er utroligt mange fordele ved netop at købe brugt tøj. Først og fremmest er der jo det klimamæssige perspektiv, hvor man jo altså ikke direkte støtter produktionen af nyt tøj, fordi man jo køber det brugt. Derudover er brugt tøj også tit en del billigere end nyt tøj. Derudover er det også værd at nævne, at man typisk har mulighed for at få en mere unik garderobe, når man køber meget brugt tøj – det er mere en type af tøj, hvor der kun er en slags af hver. Og så er genbrugsstilen også bare ret trendy i øjeblikket, hvilket også er med til at gøre det endnu mere attraktivt at købe sit tøj brugt.

Flere nye brands med fokus på bæredygtighed

Hvis man ikke synes, at det er så nemt at finde brugt tøj, som passer til ens stil, så kan man i stedet prøve at udforske nogle af de nyere brands, som fokuserer på at producere bæredygtigt. Det kan eksempelvis foregå på northorganic.dk, hvor det netop beskrives, at der produceres tøj med henblik på mere bæredygtig fremstilling. Så hvis man som nævnt ikke er helt klar til at hoppe med på genbrugsbølgen, så kan man måske i det mindste kigge lidt nærmere på de forskellige mærker, man plejer at købe fra og se, hvor bæredygtige de egentlig er – og så skal man selvfølgelig støtte op om og købe fra de mærker, som har fokus på bæredygtighed.

Skriv et svar